Новости

7 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА РЕ-МЕДИКА

24.03.2012

ПОЧИТУВАНИ,
ПО ПОВОД 7 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА РЕ-МЕДИКА , СО ОСОБЕНА ПОЧИТ ВЕ ПОКАНУВАМЕ НА СТРУЧЕН СОСТАНОК НА ТЕМА Лумбална дискална Хернијација (LDHer),СЕРТИФИЦИРАН ОД ЛЕКАРСКО ДРУШТВО И ЛЕКАРСКА КОМОРА НА Р.МАКЕДОНИЈА НА 6-ТИ АПРИЛ, ВО 12 ЧАСОТ СКОПСКИ САЕМ (БИЗНИС САЛА).

ТЕМИ НА СОСТАНОКОТ:
1. Д-р Лоди Гоговска – невролог (10 мин).
Наслов на презентација: Кога и зошто е непходна неврофизиолошката дијагностика при лумбална дискална хернијација?
ПЗУ Специјалистичка ординација по неврологија Д-р Лоди Гоговска.

2. Проф.Д-р Миодраг Врчаковски – рентгенолог (10 мин).
Наслов на презентација: Дали МРИ е стандардна дијагностичка постапка при лумбална дискална хернијацијa?
Клиника за радиологија.

3.Прим.Д-р Велика Лабачевска – физијатар (10 мин).
Наслов на презентација: Кога и каков физикален третман при постоење на лумбална дискална хернијација?
Републички завод за физикална медицина и рехабилитација.

4.Д-р Бранко Петровски – анестезиолог (10 мин).
Наслов на презентација: Зошто е специфично позиционирањето при оперативни интервенции кај пациенти со лумбална дискална хернијација?
ПЗУ Ре- Медика

5.Д-р Љуљзим Агаи – неврохирург (10 мин).
Наслов на презентација: Зошто минимално инвазивни хируршки постапки при лумбална дискална хернијација?
ПЗУ Ре- Медика.

Дискусија(прашања и одговори) 20 мин.
Коктел 40 мин.
<< Назад
picture

Македонски

Се симнува документ за конгрес на Mакедонски јазик.

picture

English

Се симнува документ за конгрес на англиски јазик.

picture

Регистрација и сместување

Се симнува документ за регистрација и сместување.

picture

Registration and accommodation

Се симнува документ за регистрација и сместување.